Evercopy reciklirani papir A4

Raspoloživo:

Nema na zalihi


Trenutno proizvod nije dostupan u dolasku je.

Jedinica mjere: omot

Minimalna količina narudžbe je 5 omota.

44,30kn sa PDV-om

Nema na zalihi

EVERCOPY+ reciklirani papir

Reciklirani 80gr. papir za uredsku upotrebu. Bjelina 80.
Pakiranje: 500 listova u omotu, 5 omota u kutiji.

Papir za printanje A4.

Papir za printer.

Info:

RECIKLIRANJE PAPIRA KOD KUĆE

Recikliranje papira kod kućeDa li znate da i Vi od starog papira, novina, salveta ili iskorištenog uredskog papira možete napraviti “novi” papir.

Dakako, imajte na umu da taj “novi” papir neće biti ni bijel ni tanak kao kupljeni papir, ali izradit čete jedistveni, poseban i originalan proizvod.

Što je potrebno:

Stari papir, novine, slavete i sl.
dva drvena okvira (što su okviri veći to će izrađeni papir biti veći)
plastična posuda pravokutnog oblika (kadica)
misker (blender)
tekući škrob
filc

Postupak:

Papir je potrebno istrgati na male komadiće i staviti ih u mikser (blender). Blender mora biti do pola napunjen komadićima papira, pola ga napunite toplom vodom i miksajte dok ne dobite gustu masu. Potrebno je napraviti 3 puna miksera takve kaše, a kada ste sve izmiskali, možete u smjesu ubaciti i biljni materijal poput: natrganog lišća, latica cvijeća ili malo boje za hranu.

Plastičnu kadicu napounite do pola vodom, u nju dolijte kašu od papira, lagano sve to pomješate i dodajte još dvije čajne šalice tekućeg škroba u masu kao bi se stvrdnula. Morate izraditi kalup na način da uzmete dva drvena okvira za slike i između njih pričvrstite mrežicu. Vodoravno položite kalup u vodu i pomičite ga lijevo -desno da se ravnomjerno napuni smjesom. Kada ste napunili kalup, vodoravno ga izvadite van i ostavite da se ocjedi. Kada se voda ocjedila, na stol položite ručnik i preko njega stavite komad filca. Papir (smjesu) iz kalupa prevrnite na filc i preko njega stavite još jedan sloj filca te valjkom prelazite preko svega kako biste istisnuli vodu. Odvojite papir od filca i objesite štipaljkama na štrik par sati kako bi se papir osušio. Papir koji dobijete možete upotrijebiti za pisanje, izradu čestitki i koverti, za omotavanje poklona.
(Izvor: w-w-w-recikliraj-hr)

Podjeli

Na 0 recenzijama

0.0 ukupno
0
0
0
0
0

Budi prvi za recenziju “Evercopy reciklirani papir A4”

Još nema recenzija